Nov 20, 2008

Diserang Pengunjung Lucah

Perkara pertama yang saya lakukan ketika pulang dari Indonesia ialah menjengok blog "Biso Bonar". Terdapat lebih kurang 14 komen. Saya baca satu persatu sehinggalah ke komen no 14. Komen no 14 memang melampau. Ia bukan komen tetapi karangan panjang cerita lucah. Ia membuat saya 'terpana'. Akhirnya saya belajar satu perkara. Jika 'keluar jauh', pastikan 'comment moderate' ditanda 'Always'. Jika tidak bukan sahaja 'blog' itu diceroboh, tapi sempat lagi penceroboh meninggalkan 'najis'. Apalah nasib, baru tiga bulan berblog dah ada 'pengunjung' yang 'kencing' ......................:(

10 comments:

Tirana said...

Agaknya dia suka benar baca blog Pok Li tapi tak reti nak komen jadi dia letak komen yang merepek meraban.. Jangan pulak Pok Li rasa kecewa sampai nak tutup blog ni..saya suka baca blog Pok Li ni..hehehe

razor said...

ye ke?

ramai jugak yg kena kat blog yg ada chat box tu..

mcm2 la diorang ni!

KiTTuN said...

Salamz.. Sebaiknya semua komen2 yg dihantar ke blog ditapis dahulu. Tunggu Pokli approve baru boleh siarkan dilaman komen. Bukan apa sebagai persediaan kalau2 berlaku lagi perkara2 yg tidak di ingini. Kita kena ingat dlm dunia blog ni mcm2 manusia ada. Yg otak kuning tu berlambak2. Tempat mereka luahkan perasaan adalah di blog2 yg aktif mcm blog pokli ni yg sentiasa dikunjungi peminat. Sajalah tu nok 'cokek' pokli.
Jangan melatah yer pokli. :)

Rozlan Mohamed Noor (RMN) said...

Salam Tuan, ada baiknya tuan filter sahaja setiap komen. PAsti dapat mengawalnya. Saya juga buat demikian, hanya sesekali sahaja saya melepaskan tanpa filter.

Sekarang komen di blog saya di'filter' untuk entri yang lebih daripda 14 hari. Bukan apa takut terlepas pandang.

Ada aplikasinya dalam blogspot setting.

HABIHA69 said...

Pok li...bila Pok li kata cam gitu Sbgai bloggers takut lak sayer nih...nak kene belajar tue..sapelah agaknya sampah masyarakt tu?..mintak-mintak janganlah ganggu...

miezi said...
This comment has been removed by the author.
miezi said...

mohon permisi menglinkkan sedara dlm latest entry saya. entry yg lebih kurang sama isinya. huhu

Pok Li said...

Salam kepada semua. Entry yang diluahkan untuk peringatan kawa-kawan blogger yang lain dan juga melepaskan kegeraman.

Kepada saudara Habiha69 boleh buka dashboard dan klik setting dan diruangan comment moderate pilihlah Always untuk setiap komen ditapis dahulu

Terima kasih kepada mieze kerana berkongsi pengalaman yang sama dan untuk semua selamat berblog :)

fahana_ann said...

wat sakit hati jek orang macam tu..ada juga kat dunia ni...huhuhu

Anonymous said...

orgbisa.blogspot.com is very informative. The article is very professionally written. I enjoy reading orgbisa.blogspot.com every day.
pay day loan
online payday loans canada

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails